M/V salariskloof niet bij EU Privacy Professionals

Uit een zojuist (mei 2019) gepubliceerd salarisonderzoek, uitgevoerd door M. Fazlioglu blijkt dat de salariëring van vrouwelijke privacy professionals in de EU gelijk is aan die die van de mannelijke collega’s.

Niet verrassend, omdat vaker aangehaalde oorzaken als opleiding, beroep, sector, groot of klein bedrijf, parttime of fulltime werk en extra opleidingen tijdens het werk, in dit jonge speelveld niet kunnen spelen. Verrassender is dat dit verschil wel aanwezig is in de US en de UK, waar vrouwen “slechts” 83% van het salaris van mannen ontvangen.

Een privacy professional verdient in de US gemiddeld zo’n 134.000 euro, en in Europa voor hetzelfde werk zo’n 98.000 euro bruto per jaar.  Het goede nieuws voor alle privacy professionals wereldwijd is dat het salaris over de hele linie meer dan gemiddeld in de lift zit.

Over de auteur

Boudewijn de Graaf
Docent studierichting Business & IT Management Hogeschool Rotterdam. Gastspreker. Eigenaar van Kronenbeeck.nl, adviesbureau voor het optimaliseren van organisaties. Brede veranderkundige, bestuurskundige, organisatiekundige en ICT achtergrond. Specialisaties: organisatieontwikkeling, privacy management, risk management.