Multinationals ontvluchten Ierland

De Brexit triggert het vertrek van multinationals uit Ierland. Dat valt op te maken uit een analyse van het bedrijf Addleshow Goddard over de gevolgen van de Brexit op het gebied van privacy.

Door de Brexit zal ook (Noord)Ierland uit de EU vertrekken. Multinationals die Ierland als “Hub” voor Europa kozen vanwege de wat lossere invulling van en toezicht op de Europese privacywetgeving, zullen een nieuwe “Hub” binnen de grenzen van Europa gaan zoeken. Voor bedrijven als Facebook, Google, Apple en Microsoft is het van groot belang de Europese markt te kunnen blijven bedienen en hun snel ontwikkelende aanbod op privacygebied af te kunnen stemmen met een enkele Privacy Authority. De behoefte aan deze afstemming wordt nog versterkt vanwege de wijzigende Europese privacywetgeving per maart 2018.

Over de auteur

Boudewijn de Graaf
Docent studierichting Business & IT Management Hogeschool Rotterdam. Gastspreker. Eigenaar van Kronenbeeck.nl, adviesbureau voor het optimaliseren van organisaties. Brede veranderkundige, bestuurskundige, organisatiekundige en ICT achtergrond. Specialisaties: organisatieontwikkeling, privacy management, risk management.