Nieuwe voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Mr. A. (Aleid) Wolfsen wordt de nieuwe voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft besloten hem te benoemen en heeft dat gemeld in de ministerraad. Wolfsen volgt per 1 augustus 2016 Jacob Kohnstamm op.

De heer Wolfsen heeft wel de scepsis van criticasters te overwinnen. Zijn optreden als burgemeester is diverse malen in opspraak geweest en hij heeft in het verleden wenkbrauwen doen fronsen met zijn toenmalige kennis van de privacywetgeving. Anderzijds is de heer Wolfsen in de hierop volgende jaren lid geweest van de Raad van Advies van het CBP en zou dit lidmaatschap een goede voorbereiding moeten zijn op zijn nieuwe functie.

Over de auteur

Boudewijn de Graaf
Docent studierichting Business & IT Management Hogeschool Rotterdam. Gastspreker. Eigenaar van Kronenbeeck.nl, adviesbureau voor het optimaliseren van organisaties. Brede veranderkundige, bestuurskundige, organisatiekundige en ICT achtergrond. Specialisaties: organisatieontwikkeling, privacy management, risk management.